HU RO EN     

Régió marketing

 

A régió és településmarketing alkalmazza a hagyományos marketing elveit és eszközeit egy földrajzi hely (falu, város, régió, ország) vonzerejének, illetve életképességének növelésére a turizmus, cégek, beruházók és lakósság számára.
Kik „árulják” a régiót, települést? – fejlesztési ügynökségek, turisztikai ügynökségek, önkormányzatok.
Fontos megértenünk, a „vásárlók”, érdeklődők, hogyan hozzák meg döntéseiket, hogyan választanak ki egy helyet, régiót:
-    a beruházó, miért és hova fektetik pénzüket?
-    a turisták hova mennek üdülni?
-    a lakósság hol érzi jól magát?

Ezek a döntések, mind nem véletlenszerűen történnek, ezeket befolyásolni lehet és kell. Egyesek közülünk már próbálkoznak: cégeket csalnak ide beruházni, lásd Farkaslaka, turisztikai programokat dolgoznak ki, lásd Parajdi káposztafesztivál. Mások várakoznak. Ha nem próbálkozunk, eredmények se lesznek.

Helymarketing stratégia
– elkell dönteni, hogy hogyan szeretnénk látni a településünket 5-1O év múlva. Konkrét, összehangolt lépéseket kell tenni. Ha panziókat fejlesztünk, akkor legyenek utak, szórakozási lehetőség. Ha beruházókat várunk, akkor teremtsünk alkalmas infrastruktúrát.

Célpont – döntsük el, hogy kiket akarunk idecsalni vagy mit akarunk eladni. Pl. magyar, román vagy nyugati vendégek? Vagy kézműves termékeket, félkész faházakat hol akarjuk eladni? Nyugati beruházók?

Kivitelezők
– a helyi vezetőség kell promoválja, de segítenek külső szakemberek, tanácsadók, akik szorosan együttműködnek a helybelieknek és hatékonyabbá teszi munkáját.


Regio marketing

Regio marketing

Horses at the Zetevar Pension Szeklerland

Flyer of the Zetevar Pension - Szeklerland

Blog

A Férfi Napja -

integrált marketing kampány romániai

Bergenbier sörmárkának

A Férfi Napja ötlete, amelyik az elmúlt 10 év legjobb integrált kampány díját kapta Romániába egy sör mellett született. Liviu Irimia és Stefan Teodorescu, mint a cég marketing menedzsere,  a Leo Burnettől  Bogdan Naumov kreatív igazgató, illetve Michael Ghyka (General Manager az InBev / Bergenbier SA) közös ötleteléséből pattant ki az ötlet.

A Bergenbier volt akkoriban a román labdarúgó vállogatott szponzora, férfias értékekre próbált hangsúlyt fektetni, de nem volt meg az elvárt eredmény a fogyasztók körében. A konkurens márkák (CIUC, URSUS, GOSSER) sokkal férfiasabbnak tüntek a fogyasztók szemében, a két vezéregyéniség érezte, hogy valami nagyon eredeti és ütős kampányt kell összehozzon, hogy megfelelő kommunikációs és marketing előrelépés történjék.

...bővebben