HU RO EN     

Ipari marketing

 

Ipari marketing vagy business to business marketing.
Hangzatos fogalmak. Mit is értünk rajtuk?

 

Business to business tevékenységek - olyan gazdasági aktivitások, amelyek két cég, két jogi személy közt zajlanak. 

Business to business marketing - cégek közötti gazdasági, kereskedelmi tevékenységeket támogató marketing tevékenység.

Ez a szakterület sok hasonlóságot és ugyanakkor eltérést mutat a tömegcikkek marketingjéhez képest. A döntéshozókat különböző szubjektív és objektív módszerekel próbálják „befolyásolni”, azonban minden esetben objektív érvekkel kell alátámasztani a döntéseket.
Az ipari marketing kommunikáció szpecifikus eszközöket használ: kiállítások, termékkatalógusok, multimédiás cd, kültéri reklám  (outdoor), szaklapok, termékbemutatók.
Az eladási erőknek (sales forces) nagy szerepük van, de csak akkor tudnak sikeresek lenni, ha megfelelő a kommunikációs támogatottság.
„Az eladás jóval azelött kezdődik, hogy az ügynök tárcsázná az ügyfelet”.


Az Asti Advertising csapata széleskörű tapasztalattal rendelkezik az ipari marketing különböző területein, mint: építőipar, epítőanyag kereskedés, acélkereskedés, tűzvédelem. A hosszútávu elméleti és gyakorlati tevékenységünk következtében ügyfeleink stabil szakértő partnerként tartanak nyílván az ipari marketing területén. 


TIB 2005

Romexpo Pavillion

TIBCO Stand

Melinda-Impex Steel Opening

Blog

A Férfi Napja -

integrált marketing kampány romániai

Bergenbier sörmárkának

A Férfi Napja ötlete, amelyik az elmúlt 10 év legjobb integrált kampány díját kapta Romániába egy sör mellett született. Liviu Irimia és Stefan Teodorescu, mint a cég marketing menedzsere,  a Leo Burnettől  Bogdan Naumov kreatív igazgató, illetve Michael Ghyka (General Manager az InBev / Bergenbier SA) közös ötleteléséből pattant ki az ötlet.

A Bergenbier volt akkoriban a román labdarúgó vállogatott szponzora, férfias értékekre próbált hangsúlyt fektetni, de nem volt meg az elvárt eredmény a fogyasztók körében. A konkurens márkák (CIUC, URSUS, GOSSER) sokkal férfiasabbnak tüntek a fogyasztók szemében, a két vezéregyéniség érezte, hogy valami nagyon eredeti és ütős kampányt kell összehozzon, hogy megfelelő kommunikációs és marketing előrelépés történjék.

...bővebben