HU RO EN     

Colaborare Restart Drink România şi Asti Advertising

   Introducerea pe piaţă a unui nou produs reprezintă o provocare pentru orice firmă (de marketing). Restart Drink, băutura antimahmureală, cu efect revitalizant, bazat pe miere şi vitamine a apărut în Slovacia şi a fost importată în România, de Restart Drink România, cu sediul în Ciumani, jud. Harghita.
   Fără suportul specific ale unor mărci multinaţionale (campanii naţionale cu bugete imense), Restart Drink a început cu paşi mici. Asti Advertising, din postura de consultant în marketing pentru tânărul brand în România, a contribuit din plin la acest efort, în prima fază pe plan local, iar treptat pe plan regional, aproape naţional. Compensând bugetele imense ale unor concurenţi (indirecţi) firma de consultanţă în marketing Asti Advertising, a căutat metodele cele mai eficiente, la costuri reduse, de multe ori recurgând la tactici de guerilă, interactive.
Principalele direcţii unde firma Asti a colaborat cu Restart Drink:
•    Crearea materialelor promoţionale interactive: print, digital, audio, video
•    Obţinerea  unor autorizaţii, negocieri cu autorităţi
•    Crearea şi administrarea paginii facebook prin materialele interactive, publicitate online
•    Reprezentarea brandului la evenimente, respectiv organizare evenimente BTL: Convenţia Internaţională de Fitness (de la Hotel Mariott Bucureşti )şi Kangoo Fatburning Marathon  (în parteneriat cu Kangoo Jumps Romania), seria de evenimente Silent Dance, în parteneriat cu Becherovka şi Tatra Tea, competiţii sportive (schi, raliuri, offroad), activităţi alte salvatorilor montani, festivaluri salsa, evenimente culturale (WUnderfest) tabăra de vară Tusvanyos,  etc.
•    Pregătirea şi organizarea listării produsului în reţeaua de benzinării Mol, la nivel naţional
•    Susţinerea distribuţiei: colaborare cu agenţii de pe teren ale distribuitorilor locali şi regionali, prin vizite şi negocieri cu potenţiali parteneri, în vederea listării şi intensificării vânzării produsului, cu metode pull şi push.

În aproximativ 6 luni de colaborare am reuşit listarea băuturii antimahmureală în marea majoritate a judeţelor, respectiv aproape 200 de locaţii, de la supermarketuri la magazinele de la colţ, de la baruri şi cafenele, benzinării, până la discoteci, la terase, ştranduri şi chiar săli de sport - fitness.

Blog

O experienţă nouă în marketingul (industrial) online. Noile tendinţe pe pieţele de larg consum, dar şi cele de tip business to business ne oferă produse fizice şi servicii cât de cât palpabile prin medii online. Acum am avut o experienţă inedită, mai precis vânzarea personală a unui serviciu online. Partenerii noştrii de la G Systems au dezvoltat o platformă online de urmărire şi control al producţiei, accesibilă prin internet din orice loc, care nu necesită prezenţa managerilor în fabrică, pentru a fi la curs cu ce se întâmplă în producţie.  La prima analiză ni se părea logic, ca fiind un produs (serviciu) online să fie promovat, valorificat tot online. Dar la o analiză mai profundă, am realizat şi am căzut de comun acord, că o campanie de promovare - comercializare numai online, n-are nici o şansă.

Ideea de bază este acum, că este nevoie de vânzare personală intensivă, focusată pe o nişă bine definită. Vânzare care poate fi susţinută de elemente online.

...mai departe