Proiectul TEAM
În ultima perioadă suntem implicaţi într-un proiect mai amplu împreună cu partenerii noştri. Proiectul TEAM – Training pentru Eficientizarea Administraţiei Publice, lansat la iniţiativa Consiliului Judeţean Harghita oferă cursuri de specializare managerilor şi angajaţilor din aparatul de specialitatea a Consiliilor Judeţene Harghita şi Covasna.
Echipa Asti Advertising, ca partener al Asociaţiei Profiles International – Otp Consulting, câştigătoare a licitaţiei de atribuire, a organizat şi susţinut cursurile de „Reguli de etichetă şi protocol în administraţie”, „Mangementul Resurselor” şi „Managementul îmbunătăţirii proceselor”.
Principalul obiectiv al cursului de protocol, este ca personalul din administraţie (lideri şi angajaţi) să fie capabili de a-şi exercita atribuţiile cu credibilitate, politeţe şi eleganţă, în condiţiile unor aşteptări şi provocări din ce în ce mai mari. O condiţie în acest sens a fost cunoaşterea şi aprofundarea regulilor scrise şi nescrise din viaţa publică, privată şi mediul de afaceri, respective a abilităţilor şi competenţelor de socializare.
Starea de spirit a participanţilor a oscilat între gândul “ah, chiar”, respectiv “nu aş fi crezut”. Desigur, ei cunoşteau de înainte multe reguli de protocol, altele le-am mai “şlefuit” şi au fost şi cazuri în care trebuia să corectăm unele mici greşeli intrate în rutina cotidiană.
După opinia Dvs. un ecuson primit la o conferinţă pe ce parte trebuie purtat? Stânga, dreapta? Cei mai mulţi se gândesc prima oară că se poară pe partea stângă. Dar de fapt, protocolul şi chiar şi o gândire simplă, lucidă ne conving că partea dreaptă este alegerea corectă. De ce? Mulţi ne-au pus întrebarea aproape şocaţi. Răspunsul – deoarece întindem mâna dreptă când cunoaştem pe cineva şi privirea partenerului urmăreşte spontan mâna noastră până spre ecuson. Astfel, el poate citi mai uşor de pe partea dreaptă a corpului.
Altă întrebare interesantă. Ce a moştenit un organizator de evenimente din zilele noastre de la legendarul Rege Arthur? Masa rotundă şi ideea conferinţelor, şedinţelor la masa rotundă, în jurul căreia toţi participanţii sunt egali sau trataţi în mod egal.
Semnul “V” al victoriei de când este simbolul bucuriei, al victoriei? Şi în ce condiţii, ce formă poate însemna o jignire profundă?
Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre astfel de teme sau doriţi să organizaţi un curs pe aceste teme angajaţilor Dvs. nu ezitaţi să ne contactaţi.