HU RO EN     

Telework sau telelucru

O şansă pentru tineri din regiune
Cine n-ar dori să stea acasă şi totuşi să câştige bine? Putem sta acasă şi totuşi să câştigăm decent. Nu ne deranjează un şef insuportabil, nu trebuie să ne trezim zilnic la ora 6 să ajungem la muncă, nu trebuie să ne prăbuşim extenuaţi în pat seara, copii noştri nu trebuie să crească parcă ar fi nişte străini.
Acum câţiva ani toate acestea păreau un vis irealizabil, o utopie. Astăzi acest vis pare de atins pentru mulţi dintre noi. Vorbim de telelucru...

Secolul 21. a apărut cu o serie de oportunităţi, dar şi cu o serie de probleme pentru tinerii din regiunea noastră. S-au deschis graniţele, telecomunicaţiile (telefonia mobilă, Internetul) au devenit accesibile pentru segmente importante ale populaţiei. Cunoaştem noi stiluri de viaţă, de muncă. Însă, în paralel cu aceste oportunităţi trebuie să facem faţă unor noi serii de provocări: şomajul creşte din nou în mod alarmant, creşte numărul emigranţilor şi al celor care deja fac planuri de emigrare, tinerii din regiunile rurale sunt forţaţi să se mute la oraşe în vederea găsirii unor locuri de muncă.
Aceste tendinţe stau la baza dezvoltării unui proiect important: Telework - Oportunităţi de ocupare în mediul rural prin Telework. Acest proiect oferă o şansî pentru aproape 800 de tineri din mediul rural, de la Braşov până la Hunedoara, inclusiv din judeţele din Secuime. Printre obiectivele proiectului figurează şi: crearea locurilor de muncă în sectoarele non-agricole, ocupare în telelucru, promovarea telelucrului ca un fenomen care poate apropia viaţa profesională cu cea de familie, chiar şi în mediul rural.
Asti Advertising participă la acest proces prin colaboratorii ei. Conducem module de training în Telecentrul de la Şimoneşti,din zona Odorheiu Secuiesc. Vorbim de următoarele module: contabilitate primară, competenţe antreprenoriale (management, marketing, resurse umane, management financiar), respectiv telemarketing şi comunicare.

Cum se desfăşoară trainingul? Punem accentul în primul rând pe acele competenţe, abilităţi, cunoştinţe practice, care pot fi aplicate "pe viu", în activitatea reală, indiferent dacă cursanţii vor activa ca angajaţi, întreprinzători sau telelucrători. Avem foarte multe studii de caz şi exerciţii cu situaţii reale din mediul rural.

Datele oficiale ale proiectului:
http://www.harghita.anofm.ro/Proiect%20european%20-%20TELEWORK.files/frame.htm

Blog

O experienţă nouă în marketingul (industrial) online. Noile tendinţe pe pieţele de larg consum, dar şi cele de tip business to business ne oferă produse fizice şi servicii cât de cât palpabile prin medii online. Acum am avut o experienţă inedită, mai precis vânzarea personală a unui serviciu online. Partenerii noştrii de la G Systems au dezvoltat o platformă online de urmărire şi control al producţiei, accesibilă prin internet din orice loc, care nu necesită prezenţa managerilor în fabrică, pentru a fi la curs cu ce se întâmplă în producţie.  La prima analiză ni se părea logic, ca fiind un produs (serviciu) online să fie promovat, valorificat tot online. Dar la o analiză mai profundă, am realizat şi am căzut de comun acord, că o campanie de promovare - comercializare numai online, n-are nici o şansă.

Ideea de bază este acum, că este nevoie de vânzare personală intensivă, focusată pe o nişă bine definită. Vânzare care poate fi susţinută de elemente online.

...mai departe