HU RO EN     

Restart Drink Románia és Asti Advertising partnerség

   Egy új termék piacra dobása nagy kihívás bármilyen (marketinges) cégnek. A Restart Drink, a másnaposság elleni, (mézet és vitaminokat tartalmazó) revitalizáló üdítőitalt egy csomafalvi cég importálja, a Restart Drink Románia.

   A multinacionális márkák jellegzetes "háttere" (pl. óriási összegekkel támogatott országos kampányok) nélkül a Restart Drink kisebb lépésekkel kezdte a piaci penetrációt. Az Asti Advertising a fiatal márka romániai tanácsadójaként, jelentős szerepet vállalt ezen lépésekben, első fázisban helyi, majd fokozatosan országos szinten.  Az (indirekt) versenytársak óriási költségvetését ellensúlyozva az Asti Advertising marketing tanácsadó cég, a leghatékonyabb, költségkímélőbb módszereket használta, gyakran gerilla eszközökhöz fordulva, hogy minél interaktívabb hatást váltson ki a potenciális márkabarátokból.

   A legfontosabb területek, ahol az Asti  támogatta a Restart Drinket:
  • Interaktív marketing kommunikációs anyagok elkészítése: nyomtatott, digitális, videó és audió
  • engedélyek, hatósági egyeztetések
  • a facebook oldal létrehozása és folyamatos, interaktív fejlesztése, online reklám
  • a márka képviselete rendezvényeken, illetve BTL események szervezése: Nemzetközi Fitness Konvenció (a Bukaresti Mariott Hotelben) és a Kangoo Fatburning Maraton (a Kangoo Jumps Romániával partnerségben), Silent Dance bulisorozat, partnerségben a Becherovka és Tátra Teával, sportesemények (sí, paralel szlalom, rally és offroad, hegyimentők), szalsza fesztiválok, és más kulturális események (Wunderfest), Tusványos Diáktábor és Szabadegyetem stb.
  • A termék belistázásának előkészítése és leszervezése a Mol benzinkút hálózatba, országos szinten
  • A disztribúció támogatása, vasárlás ösztönzés: a terepen tevékenykedő kereskedelmi ügynökök támogatása helyi és regionális szinten, potenciális partnerek felkeresése, a termék belistázása és vásárlás ösztönzés céljából, pull és push eszközökkel.

 

    Nagyjából 6 hónap együtműködés alatt a sikerült a másnaposság elleni italt belistázni az ország legtöbb megyéjében, több mint 200 egységben: benzinkútak, bárok, kávézók, sarki kisüzletek, illetve szupermarket láncok, vagy épp diszkók, strandok vagy sporttermek.

Blog

A Férfi Napja -

integrált marketing kampány romániai

Bergenbier sörmárkának

A Férfi Napja ötlete, amelyik az elmúlt 10 év legjobb integrált kampány díját kapta Romániába egy sör mellett született. Liviu Irimia és Stefan Teodorescu, mint a cég marketing menedzsere,  a Leo Burnettől  Bogdan Naumov kreatív igazgató, illetve Michael Ghyka (General Manager az InBev / Bergenbier SA) közös ötleteléséből pattant ki az ötlet.

A Bergenbier volt akkoriban a román labdarúgó vállogatott szponzora, férfias értékekre próbált hangsúlyt fektetni, de nem volt meg az elvárt eredmény a fogyasztók körében. A konkurens márkák (CIUC, URSUS, GOSSER) sokkal férfiasabbnak tüntek a fogyasztók szemében, a két vezéregyéniség érezte, hogy valami nagyon eredeti és ütős kampányt kell összehozzon, hogy megfelelő kommunikációs és marketing előrelépés történjék.

...bővebben