HU RO EN     

Online marketing

    A 21. század legdinamikusabban fejlődő iparága az online marketing. Az Asti Advertising sokéves piaci jelenléttel a marketing és management tanácsadás terén fokozatosan kiterjeszti szolgáltatásainak körét. Miután induláskor elsősorban (ipari) marketing tanácsadás volt a fő tevékenység, at elmúlt évek során HR, marketing és piackutatás, marketing stratégia, oktatás és trainingek is helyet kaptak az ajánlatunkban.
    A piac, a gazdaság átalakulása új fejlődési irányt mutatott: az online marketinget. Kezdetben csak a saját cégünket promováltuk online, így alakult ez az oldal is, lassan már négy éve. Közben klienseinket is egyre gyakrabban, egyre intenzívebben promováltuk a világhálón, kezdetekben csak egyszerű kulcsszavas SEO eszközökkel, majd cserelinkek, blogok és egy sor más eszköz következett.
 
    A nagy felfedezésünk az utóbbi időkben, hogy nemcsak pénzt lehet költeni az online business –ben, hanem pénzt is lehet keresni, sőt termelni. Jelenleg egyik fő aktivitási irányunk ezen módszereknek gyakorlati elemzése és tesztelése. Természetesen egy ennyire új és folyamatosan változó, fejlődő iparágban új és új kérdésekkel találja szemben egy vállalkozó: domain nevek, SEO, CPC, online banner, affiliate, page ranking, link exchange, Google analytics, Google Ad-Sense, Ad-Words, referral. Gondolom, hogy ezek közül néhány ismerős, másoknak meg lehet, hogy vadidegen. Egy tény, hogy ezek a témák, eszközök csak az online oceán iceberg csúcsai.
Eltökélt szándékunk, hogy ezeket alaposan átelemezzük és leteszteljük, az eredményeket pedig tudatjuk partnereinkkel, érintettekkel, érdeklődőkkel.

Első lépésünk az első Székelyföldi Online Marketing Beerstorming Mini- Konferencia volt, amelyről egy következő cikkben tudósítunk.  

Blog

A Férfi Napja -

integrált marketing kampány romániai

Bergenbier sörmárkának

A Férfi Napja ötlete, amelyik az elmúlt 10 év legjobb integrált kampány díját kapta Romániába egy sör mellett született. Liviu Irimia és Stefan Teodorescu, mint a cég marketing menedzsere,  a Leo Burnettől  Bogdan Naumov kreatív igazgató, illetve Michael Ghyka (General Manager az InBev / Bergenbier SA) közös ötleteléséből pattant ki az ötlet.

A Bergenbier volt akkoriban a román labdarúgó vállogatott szponzora, férfias értékekre próbált hangsúlyt fektetni, de nem volt meg az elvárt eredmény a fogyasztók körében. A konkurens márkák (CIUC, URSUS, GOSSER) sokkal férfiasabbnak tüntek a fogyasztók szemében, a két vezéregyéniség érezte, hogy valami nagyon eredeti és ütős kampányt kell összehozzon, hogy megfelelő kommunikációs és marketing előrelépés történjék.

...bővebben