HU RO EN     

Telework - avagy Távmunka

Esély a vidékünk fiataljainak
Ki nem szeretne otthon üldögélni és mégis jól keresni, jól élni? Ülhetünk otthon és mégis jól kereshetünk. Nem bosszant naponta egy kibírhatatlan főnök, nem kell naponta 6 óra előtt kellni, hogy beérjünk munkába, nem kell hullafáradtan este beesni a fotelbe, nem kell a gyermekeinknek idegenként felnőni….
Néhány éve mindez még nehezen volt elképzelhető, most azonban sokunk számára itt egy nagy lehetőség. A távmunkáról fogunk beszélni…

A 21. század egy sor új lehetőséggel, ugyanakkor egy sor új problémával köszönt be régiónk fiataljai számára. Megnyíltak a határok, széles körökben elterjedtek a telekommunikáció különböző eszközei, mobiltelefon, Internet, új életformákkal ismerkedhetünk meg. Azonban ezekkel párhuzamosan egy sor új problémával nézünk szembe: újra aggasztóan megnőtt a munkanélküliség, növekszik a kivándorlók és kivándorolni készülők száma, vidéki fiatalok városokba kell vonuljanak a megélhetésért.
Ezeket a tendenciókat figyelembe véve indult egy nagyszabású projekt: Távmunka:
Új Foglalkoztatási Célszerűségek Vidéken
. A projekt közel 8OO vidéken lévő fiatalt érint Brassótól Hunyad megyéig, köztük a székelyföldi megyékből is. A program céljai között szerepel: a munkahelyek számának növelése nem-  mezőgazdasági ágazatban, távmunka- foglalkoztatás; az újító távmunka-foglalkoztatás fogalomnak vidéken való megismertetése, mely összekapcsolja a szakmai és családi életet.
Az Asti Advertising munkatársai is részei ennek a folyamatnak. Az udvarhelyszéki, pontosabban a siménfalvi Telework központban tartunk képzéseket, trainingeket a következő témakörökben: könyvelés, vállalkozásai ismeretek, ezen belől management, marketing, humán erőforrás, illetve telemarketing és kommunikációs kézségek.

Hogyan képezünk? Elsősorban olyan gyakorlati tudást, készségeket próbálunk kifejleszteni amelyeket „élesben” tudnak majd alkalmazni, alkalmazottként, vállalkozóként vagy távmunkásként. A hangsúlyt elsősorban a vidéken folytatható tevékenységekre fektetjük.
 
A projekt hivatalos adatai az alábbi linken:
http://www.harghita.anofm.ro/Proiect%20european%20-%20TELEWORK.files/frame.htm

Blog

A Férfi Napja -

integrált marketing kampány romániai

Bergenbier sörmárkának

A Férfi Napja ötlete, amelyik az elmúlt 10 év legjobb integrált kampány díját kapta Romániába egy sör mellett született. Liviu Irimia és Stefan Teodorescu, mint a cég marketing menedzsere,  a Leo Burnettől  Bogdan Naumov kreatív igazgató, illetve Michael Ghyka (General Manager az InBev / Bergenbier SA) közös ötleteléséből pattant ki az ötlet.

A Bergenbier volt akkoriban a román labdarúgó vállogatott szponzora, férfias értékekre próbált hangsúlyt fektetni, de nem volt meg az elvárt eredmény a fogyasztók körében. A konkurens márkák (CIUC, URSUS, GOSSER) sokkal férfiasabbnak tüntek a fogyasztók szemében, a két vezéregyéniség érezte, hogy valami nagyon eredeti és ütős kampányt kell összehozzon, hogy megfelelő kommunikációs és marketing előrelépés történjék.

...bővebben