HU RO EN     

Marketingblog

   Többéves tanulás – munka – tanítás – tanulás .... folyamat eredményeként egy, a fejlődés új szakaszába léptünk. Pontosabban a blog-ok sokat emlegetett, sokak számára nehezen értett vagy megnem értett, egyre fejlődő és kavargó világába.  

    Ide kattintva, marketingindustrial.ro/blog/hu direkt a blog olvasható

Vagy  egy kis ízelítő a bevezető cikkből:
    Marketingblog - miért is csináltuk? Fejlődő iparágban dolgozunk, a fejlődés folyamatos, gyakran visszaesésekkel, gyakran más más ritmussal, gyakran más irányokban. De a fejlődés tagadhatatlan.
   Néhány éve, mikor marketinggel kezdtünk foglalkozni a TV, sajtó (és rádió) szinte egyeduralkodó volt a médiák között a marketing kommunikáció szempontjából. Azóta a helyzet gyökeresen megváltozott.
   Online kommunikáció nélkül szinte nem létezel. Mindenki weboldalat akar, még az is akinek talán (még) nincs szüksége. Egyesek szerint, hogy legyen. Más cégek már a piaccal való kommunikálás jelentős részét online bonyolítják: weboldal, e-mail, skype, messenger, newsletter, online reklám, e-commerce.
Blog. Vállalati blog. Rájöttünk nekünk is kell. Pedig pár éve nem is tudtuk, hogy létezik. Mondtam már, hogy változik a piac, változik a marketing tevékenység. A statikus, banális weboldalak már nem tünnek vonzónak. Az online marketing divatos, vonzó és egyelőre olcsó. És itt akarunk lenni, az elsők közt. Pár éve még a helyi sajtóban indítottunk cikksorozatot marketing témákban: Kiállítások – Vásárok, Reklám szükségessége stb. Most online folytatjuk, mintegy felajánlva elméleti és gyakorlati tudásunkat,   tapasztalatunkat partnereinknek. Interaktívabb, számítunk a véleményekre, válaszokra.
Tovább a blog-ra: marketingindustrial.ro/blog/hu

Blog

A Férfi Napja -

integrált marketing kampány romániai

Bergenbier sörmárkának

A Férfi Napja ötlete, amelyik az elmúlt 10 év legjobb integrált kampány díját kapta Romániába egy sör mellett született. Liviu Irimia és Stefan Teodorescu, mint a cég marketing menedzsere,  a Leo Burnettől  Bogdan Naumov kreatív igazgató, illetve Michael Ghyka (General Manager az InBev / Bergenbier SA) közös ötleteléséből pattant ki az ötlet.

A Bergenbier volt akkoriban a román labdarúgó vállogatott szponzora, férfias értékekre próbált hangsúlyt fektetni, de nem volt meg az elvárt eredmény a fogyasztók körében. A konkurens márkák (CIUC, URSUS, GOSSER) sokkal férfiasabbnak tüntek a fogyasztók szemében, a két vezéregyéniség érezte, hogy valami nagyon eredeti és ütős kampányt kell összehozzon, hogy megfelelő kommunikációs és marketing előrelépés történjék.

...bővebben