HU RO EN     

Marketing industrial

 

Marketing industrial sau marketing business to business
Expresii care sună bine. Dar ce înţelegem prin ele?

Activitate business to business
- acele activităţi economice, care se desfăşoară între două persoane juridice, două firme.
Marketingul business to business - activitate de marketing care doreşte să influenţeze activitatea comercială dintre diferite firme.

Acest subdomeniu prezintă o serie de asemănări şi în acelaşi timp deosebiri faţă de marketing produselor de uz general. Cei care iau deciziile de cumpărare sunt influenţaţi prin diferite metode subiective şi obiective. Trebuie să ştim, că în orice situaţie trebuie să oferim celor care iau deciziile de achiziţie şi "argumente solide", obiective, prin care să poată susţină chiar unele decizii luate la impulsuri subiective.
Marketingul industrial comunică cu diferite instrumente specifice: expoziţii, cataloage de produse, CDuri multimedia, publicitate outdoor, reviste de specialitate, prezentări de produse.
Forţele de vânzare (sales forces) au o poziţie hotărâtoare. Dar ca să aibă succes, ei trebuie susţinuţi prin eforturi comunicaţionale.
"Vânzările încep mult înainte ca agentul să ridice prima dată receptorul".

Echipa Asti Advertising şi a acumulat o largă experienţă pe diferitele segmente ale marketingului industrial: construcţii, comerţ cu materiale
de construcţii şi produse din oţel, protecţie la foc. După a lungă activitate teoretică şi practică partenerii noştri ne recomandă ca specialişti
recunoscuţi în marketingul industrial.


TIB 2005

Romexpo Pavillion

TIBCO Stand

Melinda-Impex Steel Opening

Blog

O experienţă nouă în marketingul (industrial) online. Noile tendinţe pe pieţele de larg consum, dar şi cele de tip business to business ne oferă produse fizice şi servicii cât de cât palpabile prin medii online. Acum am avut o experienţă inedită, mai precis vânzarea personală a unui serviciu online. Partenerii noştrii de la G Systems au dezvoltat o platformă online de urmărire şi control al producţiei, accesibilă prin internet din orice loc, care nu necesită prezenţa managerilor în fabrică, pentru a fi la curs cu ce se întâmplă în producţie.  La prima analiză ni se părea logic, ca fiind un produs (serviciu) online să fie promovat, valorificat tot online. Dar la o analiză mai profundă, am realizat şi am căzut de comun acord, că o campanie de promovare - comercializare numai online, n-are nici o şansă.

Ideea de bază este acum, că este nevoie de vânzare personală intensivă, focusată pe o nişă bine definită. Vânzare care poate fi susţinută de elemente online.

...mai departe