HU RO EN     

Industrial marketing

 

Industrial marketing or business to business marketing
Interesting concepts. What do they mean?

Business to business activity
- economical or trade relations between business firms.
Business to business marketing
- those types of marketing activity which reffers to business to business activities.

The industrial or business to business marketing shows a few similarity and differences too when it's compared with the "classical marketing".
Decision makers are influenced by subjectif and objectif arguments too.
Industrial marketing uses a lot of specific instruments for communication: expos and fairs, product catalogues, multimedia cd-s, outdoor advertising,
business ans technical magazines, product presentations.
Sales forces
have an important role in business' succes, but they must be offered support to work efficiently.
"Sales begin long time before the salesman picks up the phone".      
Asti Advertising has a long experience in industrial marketing on the romanian markets.


TIB 2005

Romexpo Pavillion

TIBCO Stand

Melinda-Impex Steel Opening

Blog

O experienţă nouă în marketingul (industrial) online. Noile tendinţe pe pieţele de larg consum, dar şi cele de tip business to business ne oferă produse fizice şi servicii cât de cât palpabile prin medii online. Acum am avut o experienţă inedită, mai precis vânzarea personală a unui serviciu online. Partenerii noştrii de la G Systems au dezvoltat o platformă online de urmărire şi control al producţiei, accesibilă prin internet din orice loc, care nu necesită prezenţa managerilor în fabrică, pentru a fi la curs cu ce se întâmplă în producţie.  La prima analiză ni se părea logic, ca fiind un produs (serviciu) online să fie promovat, valorificat tot online. Dar la o analiză mai profundă, am realizat şi am căzut de comun acord, că o campanie de promovare - comercializare numai online, n-are nici o şansă.

Ideea de bază este acum, că este nevoie de vânzare personală intensivă, focusată pe o nişă bine definită. Vânzare care poate fi susţinută de elemente online.

...mai departe