HU RO EN     

Fakturi.ro az ingyenes számlázó program KKVéknak

A partenereink a Gsystems IT vállalattól egy új, ingyenes számlázó programot dobtak piacra a Fakturi.ro-t, amelyet elsősorban kis és közepes vállalatoknak ajánlanak. A rendszer online működik és az alapcsomag ingyenes. A PRO verzió, a teljes funkció csomaggal, mindössze havi 1 euró.

Mi volt a célja ennek az innovatív megoldásnak? A cég kepviselői szerint " sok kis és középvállalat nagy erőfeszítéseket tesz a hatékonyság növelése érdekében. E célból igyekeznek automatizálni a termelésüket, de sok esetben a kiegészítő tevékenységek termelik az extra költségeket. Például egy új termelési rendszer bevezetésével növekedik a hatékonyság, de a számlázás továbbra is lassítja az ügyfelek kiszolgálását.

Létezik egy sor könyvelési vagy ügyviteli program, amelyek megengedik a gyors számlázást is - mondhatnák egyesek. De, ha alaposabban elemezzük a témát, megfigyelhetjük, hogy ezek komplex és rendszerint drága programok (több ezer vagy több tízezer euró értékben) és főleg a nagy cégeknek szólnak. A székelyudvarhelyi Gsystems cég egy innovatív megoldást javasol: egy online számlázási programot, amely hozzáférhető bármelyik cégnek és amelyik nem feltételez kezdeti beruházásokat.

Fakturi.ro programmal a számlák és nyugták kiadása és követése majdnem automatikus lesz, jelentősen megkönnyítve a cégek munkáját.

Azok a cégek, amelyek letesztelték a programot pozitív véleményt formáltak ennek hatékonyságáról és felhasználóbarát jellegéről.

A számlák személyesíthetőek, úgy méret, forma, mint cég logó / fejléccel, nyugtával vagy anélkül.

A rendszer ingyen tesztelhető a http://fakturi.ro/ címen.

Restart Drink Románia és Asti Advertising partnerség

   Egy új termék piacra dobása nagy kihívás bármilyen (marketinges) cégnek. A Restart Drink, a másnaposság elleni, (mézet és vitaminokat tartalmazó) revitalizáló üdítőitalt egy csomafalvi cég importálja, a Restart Drink Románia.

   A multinacionális márkák jellegzetes "háttere" (pl. óriási összegekkel támogatott országos kampányok) nélkül a Restart Drink kisebb lépésekkel kezdte a piaci penetrációt. Az Asti Advertising a fiatal márka romániai tanácsadójaként, jelentős szerepet vállalt ezen lépésekben, első fázisban helyi, majd fokozatosan országos szinten.  Az (indirekt) versenytársak óriási költségvetését ellensúlyozva az Asti Advertising marketing tanácsadó cég, a leghatékonyabb, költségkímélőbb módszereket használta, gyakran gerilla eszközökhöz fordulva, hogy minél interaktívabb hatást váltson ki a potenciális márkabarátokból.

   A legfontosabb területek, ahol az Asti  támogatta a Restart Drinket:
  • Interaktív marketing kommunikációs anyagok elkészítése: nyomtatott, digitális, videó és audió
  • engedélyek, hatósági egyeztetések
  • a facebook oldal létrehozása és folyamatos, interaktív fejlesztése, online reklám
  • a márka képviselete rendezvényeken, illetve BTL események szervezése: Nemzetközi Fitness Konvenció (a Bukaresti Mariott Hotelben) és a Kangoo Fatburning Maraton (a Kangoo Jumps Romániával partnerségben), Silent Dance bulisorozat, partnerségben a Becherovka és Tátra Teával, sportesemények (sí, paralel szlalom, rally és offroad, hegyimentők), szalsza fesztiválok, és más kulturális események (Wunderfest), Tusványos Diáktábor és Szabadegyetem stb.
  • A termék belistázásának előkészítése és leszervezése a Mol benzinkút hálózatba, országos szinten
  • A disztribúció támogatása, vasárlás ösztönzés: a terepen tevékenykedő kereskedelmi ügynökök támogatása helyi és regionális szinten, potenciális partnerek felkeresése, a termék belistázása és vásárlás ösztönzés céljából, pull és push eszközökkel.

 

    Nagyjából 6 hónap együtműködés alatt a sikerült a másnaposság elleni italt belistázni az ország legtöbb megyéjében, több mint 200 egységben: benzinkútak, bárok, kávézók, sarki kisüzletek, illetve szupermarket láncok, vagy épp diszkók, strandok vagy sporttermek.

5 éves az Asti Advertising

   5 év… Egyesek szerint sok, mások szerint elenyésző. Számunkra öt eseménnyel teli év volt. Rövid gazdasági fellendülés alatt indult a kis vállalkozásunk, nagy lendülettel és lelkesedéssel. Közben tanúi voltunk a gazdaság gyökeres változásainak, amelyet Alvin Toffler már évek óta előre jelzett és számítottunk rá, de mégis mindenkire kemény hatással volt.

   Folyamatos újítással, új piacok keresésével sikerült talpon maradni. A kezdeti, főleg business to business marketing tanácsadás kibővült és kiterjedt fogyasztói piacokra, kereskedő és termelői cégekre. Majd fokozatosan a közszférának is nyújtottunk szolgáltatást. Elsősorban, a POSDRU (humán erőforrás fejlesztés) projektekben sikerült jelentős lépéseket tenni. A piackutatás, marketing tanácsadás, stratégiák kidolgozása és gyakorlatba ültetése, reklámkampányok mellett folyamatosan áttértünk képzésekre is.

   Főiskolai körökkel való együttműködés segített tisztábban látni a szükséges változásokat.

   Sokat köszönhetünk partnereinknek, akikkel a nehéz időkben sikerült együtt dolgozni. Köszönjük nekik!

   Most itt vagyunk 5 évesen, megújult erővel, készen a következő ötre. Közösen, folyamatosan fejlődve és alkalmazkodva az új kihívásokhoz.

"Incofop" és "Kompetens nők" képzési projektek

   Cégünk vezetői  résztvettek a Dolj megyei CRFPA és a Hargita Megyei Munkaerő Elhelyező Ügynökség által lebonyolított, felnőttképzési projektekben. Konkrét feladataink a projekt keretén belől megtartott bolti eladói tanfolyamok lebonyolítása volt, elméleti és gyakorlati képzések.
   Az Incofop projekt keretén belől, a nyikómenti Siménfalván tartottunk 2011 végén, egy három hónapos tanfolyamot, a helyi munkanélkülieknek. A tanfolyam címe "bolti eladó" (lucrator in comert).  
   Hasonló jellegű tanfolyam zajlott Csíkszeredában is, a "Kompetens nők" projekt keretén belől, 2012 április - június periódusban is.

Telework projektzárás

   A napokban ért véget az elmúlt évek egyik legnagyobb horderejű projektje, amelyben részvettek cégünk képviselői, Benedek Adrienne és Székely Szilárd. A Telework projekt Erdély több megyéjében adott lehetőséget vidéki munkanélkülieknek, hogy új szakmákat, készségeket sajátítsanak el a következő területeken: könyvelés, webdesign, vállalkozás, számítógépes adatfeldolgozó, idegen nyelv és marketing – telefonos értékesítés. Egy egy diák leghosszabb kilenc hónapig részesült az ingyenes képzésben.

   Az elmúlt másfél év alatt, három szériában, összesen több mint száz diákot képeztünk. Ezen fiatalok egy része, már a tanfolyam során munkahelyet talált és megszakította a tanfolyamot, mások meg kilenc hónap intenzív tanulás után kerestek, keresnek állást, illetve néhányuk vállalkozóként próbálkozik sikereket elérni.

Sok sikert kívánunk!

Partnerség a G Systems céggel – PControl projekt

Az Asti Advertising tanácsadó iroda és a G Systems szoftverfejlesztő cég tovább folytatja az elmúlt években elkezdett partnerségét. A PControl online termeléskövetési rendszert a G Systems fejlesztette ki a könnyűipari kis és középvállalatoknak, elsősorban készruhagyárakra fókuszálva. A rendszer elsődleges célkitűzése a termelékenység növelése és a költségek kézben tartása. Az Asti Advertising támogatja a rendszer alkalmazását a KKV-ék hatékonyságának és piacképességének érdekében.
A rendszer eredetisége, hogy eltérően az eddig megszokottaktól, nem feltételez több tízezer eurós kezdő beruházást, hanem egy, a kisvállalatok számára is hozzáférhető havi bérlettel használható. Kezdeti minimális igény egy internetes csatlakozású számítógép, és egy vonalkód olvasó. A rendszer bárhonnan elérhető interneten keresztül, így tehát egy vállalat vagy termelés vezető, akár egy delegáció során is napra pontos információval rendelkezik a termelésről.  


Beerstorming 2.0 Online projektek

Cégünk egy sor új projekten dolgozik partnereinkkel a Mini-Web és a G Systems cégekkel, amint az előző hírekben is említettük. Ezek egy része a business to business szféráknak szól, mig mások társult kereskedelmi oldalak (un. affiliate site ok).

Industrial Marketing


Panasonic digital camera
 

E-book Industrial Marketing

Online industrial marketing

Beerstorming2.0


Online marketing

    A 21. század legdinamikusabban fejlődő iparága az online marketing. Az Asti Advertising sokéves piaci jelenléttel a marketing és management tanácsadás terén fokozatosan kiterjeszti szolgáltatásainak körét. Miután induláskor elsősorban (ipari) marketing tanácsadás volt a fő tevékenység, at elmúlt évek során HR, marketing és piackutatás, marketing stratégia, oktatás és trainingek is helyet kaptak az ajánlatunkban.
    A piac, a gazdaság átalakulása új fejlődési irányt mutatott: az online marketinget. Kezdetben csak a saját cégünket promováltuk online, így alakult ez az oldal is, lassan már négy éve. Közben klienseinket is egyre gyakrabban, egyre intenzívebben promováltuk a világhálón, kezdetekben csak egyszerű kulcsszavas SEO eszközökkel, majd cserelinkek, blogok és egy sor más eszköz következett.
 
    A nagy felfedezésünk az utóbbi időkben, hogy nemcsak pénzt lehet költeni az online business –ben, hanem pénzt is lehet keresni, sőt termelni. Jelenleg egyik fő aktivitási irányunk ezen módszereknek gyakorlati elemzése és tesztelése. Természetesen egy ennyire új és folyamatosan változó, fejlődő iparágban új és új kérdésekkel találja szemben egy vállalkozó: domain nevek, SEO, CPC, online banner, affiliate, page ranking, link exchange, Google analytics, Google Ad-Sense, Ad-Words, referral. Gondolom, hogy ezek közül néhány ismerős, másoknak meg lehet, hogy vadidegen. Egy tény, hogy ezek a témák, eszközök csak az online oceán iceberg csúcsai.
Eltökélt szándékunk, hogy ezeket alaposan átelemezzük és leteszteljük, az eredményeket pedig tudatjuk partnereinkkel, érintettekkel, érdeklődőkkel.


TEAM projekt

Etikett és protokollszabályok a közigazgatásban

Nagyszabású projektben vettünk (veszünk) részt partnereinkkel közösen. A Hargita Megye Tanácsának a kezdeményezésével elindult, TEAM projekt keretén belől tartottunk képzéseket a Hargita és Kovászna megye tanácsai alkalmazottai és menedzserei számára.

Telework - avagy Távmunka

Esély a vidékünk fiataljainak
Ki nem szeretne otthon üldögélni és mégis jól keresni, jól élni? Ülhetünk otthon és mégis jól kereshetünk. Nem bosszant naponta egy kibírhatatlan főnök, nem kell naponta 6 óra előtt kellni, hogy beérjünk munkába, nem kell hullafáradtan este beesni a fotelbe, nem kell a gyermekeinknek idegenként felnőni….
Néhány éve mindez még nehezen volt elképzelhető, most azonban sokunk számára itt egy nagy lehetőség. A távmunkáról fogunk beszélni…

Marketingblog

   Többéves tanulás – munka – tanítás – tanulás .... folyamat eredményeként egy, a fejlődés új szakaszába léptünk. Pontosabban a blog-ok sokat emlegetett, sokak számára nehezen értett vagy megnem értett, egyre fejlődő és kavargó világába.  

    Ide kattintva, marketingindustrial.ro/blog/hu direkt a blog olvasható

Új szolgáltatások

Új szolgáltatások az Asti Advertising  ajánlatában – Humán erőforrás tanácsadás

   Az utóbbi évek során, a romániai cégek és szervezetek fejlődése jelentős változásokat hozott a tanácsadó cégek életében is. Amint a legtöbb partnerünk is tudja, az Asti Advertising tanácsadó tevékenysége első fázisban elsősorban a marketing és a reklám területére összpontosult. Ügyfeleink, a kezdeti időben főleg business to business tevékenységet folytató cégek voltak. Az ügyfeleink és a hazai vállalkozói kúltúra fejlődése következtében egyre komplexebb szolgáltatásokat igényelnek tőlünk. Olyan cégek, melyek néhány éve, csak egy rövid reklámkampány lebonyolítását igényelték, lassan megnövelték elvárásaikat, jelenleg már következő szolgáltatásokat veszik igénybe: piackutatások (ipari és fogyasztói), marketing stratégiák – tervek kidolgozása és gyakorlatba ültetése, online marketing stb.


Blog

A Férfi Napja -

integrált marketing kampány romániai

Bergenbier sörmárkának

A Férfi Napja ötlete, amelyik az elmúlt 10 év legjobb integrált kampány díját kapta Romániába egy sör mellett született. Liviu Irimia és Stefan Teodorescu, mint a cég marketing menedzsere,  a Leo Burnettől  Bogdan Naumov kreatív igazgató, illetve Michael Ghyka (General Manager az InBev / Bergenbier SA) közös ötleteléséből pattant ki az ötlet.

A Bergenbier volt akkoriban a román labdarúgó vállogatott szponzora, férfias értékekre próbált hangsúlyt fektetni, de nem volt meg az elvárt eredmény a fogyasztók körében. A konkurens márkák (CIUC, URSUS, GOSSER) sokkal férfiasabbnak tüntek a fogyasztók szemében, a két vezéregyéniség érezte, hogy valami nagyon eredeti és ütős kampányt kell összehozzon, hogy megfelelő kommunikációs és marketing előrelépés történjék.

...bővebben