HU RO EN     

Kiállitások

 

Regionális, nemzeti és nemzetközi vásárokon való résztvétel kitűnő alkalom új üzleti kapcsolatokat létesíteni, továbbépíteni a cég image-t, illetve bemutatni a cég tevékenységeit és termékeit az érintetteknek.

A hagyományos reklámmal (ATL) ellentétben, a PR rendezvények, illetve kiállítások és vásárok sokkal inkább személyreszóló élményt tudnak nyújtani, ugyanis az ügyfél majdnem bármely érzékére tudnak hatni egyidőben és sok esetben a termékek/szolgáltatások kipróbálására is lehetőség nyílik.
Miért veszünk részt kiállításokon?
A résztvétel oka lehet:
-    új termékek bevezetése,
-    új piacok megismerése,
-    konkurencia vizsgálat,
-    adatbázis építés,
-    kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése,
-    megrendelések szerzése,
-    márka építés.

Mire figyeljünk?
A kiállítások professzionista megrendezésének első lépése a cég kereskedelmi és marketing stratégiájának megfelelő kiállítás kiválasztása. Itt figyelembe kell venni a következőket: a kiállítás helye és ideje, illetve rendezője és annak elismertsége, a kiállítás tematikája (általános, műszaki, fogyasztói, autó, turisztika), a kiállítás látogatottsága, a standbér és nem utolsósorban a rendelkezésre álló költségvetés.
Ezt követi egy sor fontos lépés, amelyeket javasolt egy előre elkészített ütemtervben felvázolni:
-    a stand lefoglalása: ajánlott hónapokkal előre megtenni, figyelembe véve a méretet, elhelyezkedést,
-    reklámanyagok beszerzése: termékleírás, cégbemutató anyag,
-    az érdekeltek meghívása: személyes meghívó küldése vagy a médiában,
-    a stand felépítése: lehet a rendezőtől bérelt stand (olcsóbb és kevesebb a teendő) vagy egyéni tervezésű (egyéniségével nagyobb hatást vált ki),
-    logisztikai műveletek: a kiállítandó anyagok és termékek szállítása,
-    a standszemélyzet kiválasztása és felkészítése (saját alkalmazott vagy külsős hosztesszek),
-    a kiállításon való konkrét résztvétel: ügyfelek fogadása, a cég és termékeinek bemutatása, szerződéskötés, megrendelés, információ gyűjtés.  
-    utómunkálatok: összepakolás, információk feldolgozása és felhasználása stb.

A kiállítás eredményességét lehet még fokozni a következő módszerekkel: szórólapok terjesztése a kiállítás területén (erre általában külön engedélyt kell kérni), interaktív rövid programok (például termékbemutató vagy mini-konferencia) a standon vagy külön bérelt teremben. Fontos a begyűjtött információk feldolgozása és hasznosítása és az igéretek betartása (például az árajánlatok lekűldése, a beigért céglátogatások, visszahívások). Pozitív hatása van ha levélben vagy telefonon megköszönjük a standunkat látogatogatóknak.

Meggyőző tapasztalattal rendelkező szakemberekkel való együttműködés, komoly előnyöket biztosít cégüknek. Ugyanakkor időt, energiát spórolhat meg és javítja a kiállításokon való résztvétel hatékonyságát.


Romexpo

Stand Melinda Steel TIB

TIB

TIBCO Bucharest

TIBCO Stand Bernina Rollnizo

Blog

A Férfi Napja -

integrált marketing kampány romániai

Bergenbier sörmárkának

A Férfi Napja ötlete, amelyik az elmúlt 10 év legjobb integrált kampány díját kapta Romániába egy sör mellett született. Liviu Irimia és Stefan Teodorescu, mint a cég marketing menedzsere,  a Leo Burnettől  Bogdan Naumov kreatív igazgató, illetve Michael Ghyka (General Manager az InBev / Bergenbier SA) közös ötleteléséből pattant ki az ötlet.

A Bergenbier volt akkoriban a román labdarúgó vállogatott szponzora, férfias értékekre próbált hangsúlyt fektetni, de nem volt meg az elvárt eredmény a fogyasztók körében. A konkurens márkák (CIUC, URSUS, GOSSER) sokkal férfiasabbnak tüntek a fogyasztók szemében, a két vezéregyéniség érezte, hogy valami nagyon eredeti és ütős kampányt kell összehozzon, hogy megfelelő kommunikációs és marketing előrelépés történjék.

...bővebben