HU RO EN     

Consultanţă în resurse umane

 

Experienţa activităţii economice şi sociale, respectiv rezultatele diferitelor cercetări arată că:
- doi din trei angajaţi produc decepţie încă din primul an
- doi din trei angajaţi visează să lucreze în alt loc sau pe o altă funcţie
- nouă din zece candidaţi o să exagereze în vederea obţinerii unui loc de muncă
- majoritatea deciziilor de angajare sunt luate în primele cinci minute ale interviurilor, de multe ori greşit
- înlocuirea unui angajat demisionar produce pagube materiale însemnate
- fluctuaţia personalului poate fi evitat în proporţie de 80%
- în cursul proiectelor de dezvoltare ale personalului nu se obţine aceleaşi rezultate aşteptate la fiecare persoană. Este important de ştiut cine, de ce
şi în ce condiţii trebuie pregătit, dezvoltat
- deciziile privind personalul trebuie să se bazeze pe informaţii obiective. Acestea pot fi obţinute uşor, rapid cu diferite evaluări, testări.

Avem la dispoziţie o serie de instrumente specifice resurselor umane pentru a oferii soluţii eficiente, în principal ne bazăm pe sistemul de Evaluare şi
testare ale Profiles International.

Profiles International utilizează cele mai moderne instrumente de resurse umane şi de evaluare a personalului pentru a contribui la dezvoltarea firmelor şi instituţiilor, astfel ca acestea să funcţioneze cu cele mai bune rezultate şi eficienţă maximă.
Echipa Profiles International România dispune de specialişti bine pregătiţi şi experimentaţi din diferite donemii, cum ar fi: psichologie, sociologie, specialişti în cultură organizaţională, respectiv de instrumente eficiente.

Teste şi evaluări profesionale stau la baza propunerilor pentru dezvoltarea abilităţilor şi capacităţilor, respectiv alte servicii HR.


HR conference Profiles International Bran

HR Workshop for Szeklerlands' mayors

Sales training for students

Blog

O experienţă nouă în marketingul (industrial) online. Noile tendinţe pe pieţele de larg consum, dar şi cele de tip business to business ne oferă produse fizice şi servicii cât de cât palpabile prin medii online. Acum am avut o experienţă inedită, mai precis vânzarea personală a unui serviciu online. Partenerii noştrii de la G Systems au dezvoltat o platformă online de urmărire şi control al producţiei, accesibilă prin internet din orice loc, care nu necesită prezenţa managerilor în fabrică, pentru a fi la curs cu ce se întâmplă în producţie.  La prima analiză ni se părea logic, ca fiind un produs (serviciu) online să fie promovat, valorificat tot online. Dar la o analiză mai profundă, am realizat şi am căzut de comun acord, că o campanie de promovare - comercializare numai online, n-are nici o şansă.

Ideea de bază este acum, că este nevoie de vânzare personală intensivă, focusată pe o nişă bine definită. Vânzare care poate fi susţinută de elemente online.

...mai departe